TUTUSTUTAAN

Olen 36-vuotias perheenäiti Pieksämäeltä Etelä-Savosta. Elän vauhdikasta lapsiperhearkea tasapainoillen työn, perheen ja vapaa-ajan välillä. Päivätyönäni opetan lapsia alakoulussa. Välillä arki tuntuu kaoottiselta kalenterin täyttyessä menoista, mutta järjestetty koti kaappeineen on pelastanut meidän arjen – pieniä asioita ja toimivia ratkaisuja, jotka edistävät sujuvuutta, silloin kun sitä eniten kaivataan.

Harrastuksiini kuuluvat puukäsityöt, puutarhanhoito ja crossfit. Lasten mentyä nukkumaan istahdan usein pianon ääreen ja soitan kuulokkeet päässä päivän sykkeet alas.

Ammattijärjestäjä Saara Kiviluoto

Kuinka voisin auttaa?

Kaipaatko apua arjen sujuvuuteen tai tavarahaasteisiin? Ota yhteyttä ja pohditaan, kuinka voisin olla avuksi.

Mistä

kaikki

alkoi?

 

Minulla on aina ollut paljon tavaraa. Olen lapsesta asti ollut kaikesta kiinnostunut, utelias tutkija ja innostuja. Olen tykännyt askarrella, leipoa ja tehdä käsitöitä. Kaikissa tavaroissa olen aina nähnyt mahdollisuuksia, mitä niistä voisi tuunata ja korjaamalla saada aikaiseksi. Nukkekotiharrastus oli otollinen tällä ajattelulle – jokaisessa roskassakin piili mahdollisuus nukkekotiharrastajan silmin.

Vuonna 2016 kaverini kertoi minulle innoissaan Marie Kondon KonMari -kirjasta. Sen vaaleanpunaisen bestseller-kirjan hankin ja ahmin hetkessä. Innostuin ja lähdin raivaamaan kotiamme tuulispäänä. Menetelmä oli kuitenkin hyvin raskas toteuttaa. Jo ensimmäinen KonMari -menetelmän ryhmä, vaatteet, tuntui valtavan työläältä. Siksi ohitin sen ja siirryin johonkin helpompaan ryhmään. KonMari jäi alkuinnostuksen jälkeen, mutta jotain jäi noistakin ajoista kytemään.

Kuulin ensimmäisen kerran ammattijärjestäjistä paikkakunnalla olleilla sisustusmessuilla vuonna 2018. Olin aivan ihmeissäni – siis tällaistakin voisi tehdä työkseen. Aloin seurata ammattijärjestäjiä ja esikoisen vauvavuotena myös ostin ammattijärjestäjän etäohjauspalvelun, jonka avulla sain toteutettua lapsen huoneeseen ihanan ja toimivan järjestyksen.

Lasten syntymän myötä tavaramäärä perheessämme kasvoi ja viimeistään tässä vaiheessa oivalsin, että hukumme pieniin vaatteisiin ja vauvan tavaroihin, jos jotain ei asialle tehdä. Siitä alkoi matka, jonka aikana olen raivannut omasta kodistamme tuhansia tavaroita pois. Olen huomannut, miten paljon sujuvammaksi tavaroiden karsiminen ja toimivampi kodin järjestys arjen tekevät. Koti on muutakin kuin loputon kotitöiden työmaa. Tavaroita karsiessa taakkaa tippuu harteilta ja on helpompi hengittää. Vähemmän onkin enemmän.

Näitä oivalluksia arjen keventämisestä haluan jakaa myös muille. Toivottavasti kohdataan järjestämispalvelun merkeissä, kurssilla, luennolla tai somessa!

 

Saara

Järjestämistä odottavat vaatepinot sängyllä